CintaNotes all

[11/29/2012 12:12 PM] Follow-up: Lansare – Lumea ca voință și reprezentare (Arthur SCHOPENHAUER). Vorbitori: Horia-Roman PATAPIEVICI, Radu-Gabriel PÂRVU, Cătălin CIOABĂ, Dan C. MIHĂILESCU

În data de 24 noiembrie 2012, a avut loc, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, lansarea cărții “Lumea ca voință și reprezentare” (vol. I+II), de Arthur SCHOPENHAUER.

Vorbitori: Horia-Roman PATAPIEVICI (opinia mea), Radu-Gabriel PÂRVU, Cătălin CIOABĂ, Dan C. MIHĂILESCU.

Mai jos, fotografii plus clipuri video de la lansare.

    „Viaţa este o afacere care nu-şi acoperă costurile.“ (Arthur SCHOPENHAUER)

    „Dacă ceea ce spune Schopenhauer nu va fi niciodată uitat, asta ţine probabil de faptul că ceea ce el spune nu e legat de cuvintele pe care le foloseşte; cele spuse ar putea fi foarte bine redate şi cu alte cuvinte – dar va râmâne totuşi, dincolo de asta, un sâmbure de simţire, o trăire a adevărului atât de satisfăcătoare, de indestructibilă şi de invulnerabilă, atât de autentică cum n-am mai aflat nicăieri altundeva în filozofie. Te ajută atât să trăieşti, cât şi să mori, şi mai ales să mori: îndrăznesc să afirm că adevărul rostit de Schopenhauer, prin satisfacţia pe care ţi-o aduce, te ajută să faci faţă în ceasul de pe urmă – şi asta fără nici un chin, fără vreun efort de gândire, fără cuvinte.“ (Thomas MANN)

    „Degeaba privirile noastre caută vreo singură rădăcină din care s-ar înălţa un trunchi puternic, vreo palmă de pământ rodnic şi sănătos: pretutindeni praf, nisip, încremenire, moarte lentă. Un om rătăcit în acest pustiu, singuratec şi fără speranţă, nu şi-ar putea găsi un simbol mai nimerit decât pe cavalerul întovărăşit de Moarte şi de Diavol, aşa cum l-a desenat Dürer, cavalerul în platoşă, cu privirea aspră, care, singur cu calul şi cu câinele său, îşi urmează impasibil drumul de groază, fără să-i pese de înspăimântătorii lui tovarăşi, dar fără nici o speranţă. Schopenhauer al nostru a fost acel cavaler al lui Dürer: era lipsit de orice speranţă, dar dorea adevărul. Nimeni nu se poate asemui cu el!“ (Friedrich NIETZSCHE)

    „Schopenhauer e dintre autorii aceia care nu vor avea a se teme de soarta celor ce scriu de azi pe mâine. E drept că multă lume va fi jignită la citirea cărţilor lui, îndeosebi toţi aceia care fac din scris şi învăţătură o meserie; dar lumea va ajunge a se împăca cu multe dintre învăţăturile pesimiste ale filozofului.“ (Mihai EMINESCU)

    „Din tot ce a scris şi a gândit Schopenhauer, vii rămân numai revărsările sale de umoare. […] Ceea ce rămâne dintr-un gânditor este temperamentul său, adică tot ce face atunci cînd uită de sine; un filozof amuză, derutează, interesează tocmai prin contradicţii, prin capricii, prin reacţiile imprevizibile şi incompatibile cu liniile fundamentale ale gândirii sale.“ (Emil CIORAN)

    Detalii: vol. I+II

 
(https://www.google.com/reader/view/?tab=oy&at=2gnPPftcJThmL0sRlOE_9Q#stre…%2Fhttp%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FToateMesajeleOlivianBREDA|http://www.humanitas.ro/humanitas/lumea-ca-voin%C5%A3%C4%83-%C5%9Fi-reprezent…|http://www.humanitas.ro/humanitas/lumea-ca-voin%C5%A3%C4%83-%C5%9Fi-reprezentare-vol-ii)

[11/29/2012 12:06 PM] Andrei Pleşu: Parabolele lui Iisus

Andrei Pleşu
Parabolele lui Iisus
Adevărul ca poveste
Humanitas / Colectia: Seria Andrei Pleşu
Şi El le-a zis: Vouă vă este dat să cunoaşteţi tainele împărăţiei lui Dumnezeu, dar celor din afară toate li se fac în parabole. (Marcu)

Există întrebări cărora li se poate răspunde prompt şi pertinent. De la cele ale experienţei curente (Ce număr porţi la pantofi?), până la cele ale expertizei ştiinţifice (Ce este legea gravitaţiei?). Există şi întrebări, cele ale primei copilării, care par simple, sau suprarealiste, dar al căror răspuns solicită mai curând talentul metafizic sau fantezia: De ce are mâna cinci degete?, Cine a inventat somnul? Există, în sfârşit, întrebările „mari“, întrebările ultimative, cărora îmi place să le spun „ruseşti“, căci fac substanţa multor insomnii dostoievskiene: Ce este fericirea?, De ce există răul?, Care e sensul vieţii?
Pentru astfel de întrebări, nu poţi să propui un răspuns geometric, ci o analogie, o metaforă, un „ocoliş“ transfigurator. E cea mai adecvată soluţie. Singura. În loc să spui, savant: „uite cum stau lucrurile!“, spui: „hai mai bine să-ţi spun o poveste“.
În cartea de faţă, va fi vorba despre poveştile spuse de Iisus, în efortul Lui de a-i familiariza pe cei din jur cu metabolismul împărăţiei Sale. Sarcina pe care şi-o asumă e imposibilă, aşadar e pe măsura divinităţii Sale: are de vorbit despre lucruri inevidente, are de oferit ajutor, fără să cadă în reţetă şi abuz doctrinar, şi are de dat nu doar materie de reflecţie, ci şi motivaţie de viaţă, suport existenţial. (Andrei PLEŞU)

(http://www.humanitas.ro/humanitas/parabolele-lui-iisus|http://www.youtube.com/embed/UvrB5E315_I|https://www.google.com/reader/view/?tab=oy&at=2gnPPftcJThmL0sRlOE_9Q#stre…%2Fhttp%3A%2F%2Ffeeds.feedburner.com%2FToateMesajeleOlivianBREDA)

🙂

[11/20/2012 5:56 PM] Emoţii şi nu prea pentru câţiva lideri ARD. Situaţia “trend-ului USL” se complică 

Sondaje CSCI, efectuat între 9 şi 12 noiembrie, apărute pe surse în presă. Prezint scorurile fără a face comentarii, vom vedea la momentul votului ce şi cum:

Colegiul Elenei Udrea: Elena Udrea 34%, oponentul de la USL 51%.
Colegiul lui MRU: MRU 29%, oponentul de la USL 50%.
Colegiul lui V. Blaga: Vasile Blaga 35%, oponentul de la USL 51%.
Colegiul lui Cezar Preda: Cezar Preda 31%, oponentul de la USL 54%.
Colegiul Robertei Anastase: Roberta Anastase 30%, oponentul de la USL 52%.

Reamintesc că, chiar în cazul aceste rezultate se vor verifica la vot, liderii ARD menţionaţi mai sus încă au şansa să intre în Parlament. Ei ar obţine unul dintre mandatele la care ARD are dreptul în judeţul respectiv datorită faptului că au fost plasaţi în colegii superioare ca număr de votanţi celorlalte colegii din judeţ. Iar când se determină care candidat/candidaţi ARD dintr-un judeţ intră în parlament, departajarea între candidaţii ARD din judeţ se face pe baza numărului de voturi primite…
(http://sociollogica.blogspot.ro/2012/11/emotii-si-nu-prea-pentru-cativa-lider…

[11/20/2012 5:49 PM] scorurile  USD-ARD

Iată deci scorurile USL şi ARD exprimate ca procente din totalul celor care intenţionează să vină la vot, tot conform sondajelor CSOP de după referendum:

10-13 august: 50 la 22 (ARD nu există încă, vorbim doar de PDL)
mijloc august: 50 la 21
7-10 septembrie: 49 la 24
20-23 septembrie: 48 la 24
28 sept. – 3 octombrie: 48 la 23
5-8 octombrie: 48 la 24
2-5 noiembrie: 48 la 24

Să ne uităm la primul şi la ultimul rând. Tehnic vorbind, o diferenţă de 2% este mai mică decât marja de eroare şi nu ar trebui să fie semnificativă. Dar hai să ne închipuim că este relevantă. Chiar şi aşa, de la începutul lui septembrie şi până acum situaţia nu s-a schimbat deloc. Ce trend descendent avea USL sau ce trend ascendent avea ARD au dispărut.

Repet că în tot acest articol am folosit exclusiv datele CSOP. Dacă eşti fan ARD, sondaje mai optimiste nu există, indiferent de criteriul folosit (% din populaţia aflată în ţară care votează USL, scorul USL sau scorul ARD).

(http://sociollogica.blogspot.ro/2012/11/trendul-descendent-al-usl.html)

[11/19/2012 4:48 PM] Betablocant

medicament capabil sa se opuna anumitor efecte ale catecolaminelor (adrenalina, noradrenalina, dopamina) organismului.

Catecolamine
Grup de substante cu rol major in raspunsul la stres al organismului; cele mai importante catecolamine sunt: adrenalina (epinefrina) si noradrenalina (norepinefrina).

(http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/betablocant_2904)

[11/12/2012 4:54 PM] Ce aplicaţii portabile folosesc

Toate sunt gratuite
Chatzilla client IRC în loc de mIRC
CintaNotes
DCplusplus în loc de dc++ fix, rareori. mai mult torrents
FoxitReader în loc de Adobe
ImgBurn în loc de Nero
IObitUninstaller concomitent cu Remove programs Windows
Maxthon concomitent cu Firefox Mozilla
Notepad++ în loc de Notepad din Windows
systemexplorer
Thunderbird uneori
uTorrent
winscp

(http://www.pendriveapps.com/software/)

[11/8/2012 12:54 PM] Mihail Neamtu respinge acuzatiile de antisemitism

Liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, respinge acuzatiile de antisemitism si sustine ca a recitat din poezie “Ridica-te Gheorghe” a lui Radu Gyr, poet si ideolog legionar, pentru a onora “memoria taranilor ucisi de comunisti” si nu pentru a cautiona “aberatiile politice din tineretea” poetului.

“Sub steaua lui David ori sub crucea lui Hristos, mormintele tuturor victimelor totalitarismelor pot fi planse cu decenta si pietate. Negationismele la adresa Holocaustului sau ale Gulagului sunt respingatoare, extremiste si inacceptabile in discursul public al secolului XXI”, afirma Mihail Neamtu, intr-un comunicat de presa, dupa ce a fost acuzat de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) de incitare la extremism si de ignorare deliberata a antisemitismului promovat de legionari.

Mihail Neamtu precizeaza ca utilizeaza frecvent in discursul sau politic “o multime de referinte culturale” deoarece este “un om liber, uneori eclectic”.

Liderul Noii Republici afirma ca, “pentru a combate pasivitatea mioritica” a citat adeseori exemplul Vitoriei Lipan din capodopera “Baltagul”, in conditiile in care “Sadoveanu e un mare prozator” dar, sub raport politic, dupa 1948, “a fost un kulturnic nenorocit, nepasator fata de soarta unor poeti de geniu (precum Lucian Blaga)”.

“La fel, Radu Gyr. Pagini memorabile sub raport estetic, dar o biografie indoielnica. In tinerete, omul a fost de-un oportunism jalnic. A sustinut cauza legionara prin anii ¬30, dar – la iesirea din inchisoare – a scris si pentru gazeta comunista “Glasul Patriei”. Cu toate acestea strigatul din “Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane” razbuna suferinta a sute de mii de plugari si chiaburi inchisi de comunisti pentru un simplu motiv: dragostea de pamant si libertate”, explica Mihail Neamtu.

“Cand am recitat “Ridica-te Gheorghe” am vrut sa onorez memoria taranilor ucisi de comunisti, iar nu sa cautionez aberatiile politice din tineretea lui Gyr. Cand am invocat modelul Vitoriei Lipan, am cautat sa elogiez feminitatea demna, iar nu sa sterg cu buretele mizeriile din biografia lui Sadoveanu”, adauga Neamtu.

In aceste conditii, Mihail Neamtu considera ca sunt “regretabile” “incercarile de-a cenzura sentimentul curat, empatia, uzul metaforei sau recursul la arta: “E loc pentru emotie in fata unui tablou de Picasso, chiar daca afinitatile idelogice ale pictorului sunt respingatoare. E loc pentru o educatie literara ampla, chiar daca discernamantul politic trebuie exersat cotidian”, argumenteaza acesta.

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA Romania) il acuza, intr-un comunicat, pe liderul Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, de incitare la extremism si de ignorare deliberata a antisemitismului promovat de legionari.

MCA Romania considera ca lipsa unei delimitari clare a conducerii ARD de “atitudinea si declaratiile domnului Mihail Neamtu echivaleaza cu o aprobare tacita a unor viitoare politici publice vadit antisemite.

La lansarea candidatilor ARD, Neamtu a recitat poezia ‘Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane’ semnata de Rady Gyr, poet si ideolog legionar, despre care Vlad Solomon a scris recent, intr-un text publicat in Revista 22, ca  “sunt personaje care incearca sa musamalizeze rolul (…) in incitarea la crime si violente”. 
(http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13573603-mihail-neamtu-respinge-acuzatiil…

[11/8/2012 10:53 AM] Finder Auslogics fișier duplicat eliberează spațiu pe hard disk rapid

Duplicate dosar telemetri sunt o modalitate foarte bună de a elibera spațiu prețios pe hard disk. Scanarea unitatea dvs. de nume de fișier, data, și conținutul, aceste instrumente pot indica fisierele care apar de mai multe ori pe hard disk, astfel ajutându-vă să scapi de ele rapid. Sună util? Auslogics Duplicate Finder fișier este o opțiune rapidă, simplă, și gratuit.

Selectați dosarele pentru a scana pe stânga, și Duplicate File Finder va conduce modul in 4 etape.Duplicate File Finder trebuie permisiuni de administrator pentru a lucra, și nu va rula dacă aceste permisiuni nu sunt furnizate. Este, de asemenea, doar pentru uz personal. Acest utilitar are un simplu, wizard-ca interfață, care te duce prin pas cu pas procesul de scanare. Alegerea care dosarul sau dosarele pentru a scana este un pic plictisitor, așa cum un duplicat File Finder nu oferă drag-and-drop abilități; după ce alegeți folderele, cu toate acestea, munca grea este de peste.
Pe ecranele următoare vă puteți filtra scanare de tipul de fișier și dimensiunea fișierului, să decidă dacă ADFF ia act de datele de fișiere și nume de fișiere, și de a determina acțiunea implicită pentru fișierele duplicat. Procesul de scanare în sine este foarte scurt: Programul meu de scanat întregul hard disk în 10 minute, găsirea de peste 2 GB de dubluri.
Selectați fișierele duplicat pe care doriți să o eliminați, și alegeți cum doriți să le ștergeți.Spre deosebire de omologii plătite, cum ar fi WebMinds ” Easy Duplicate Finder <http://www.pcworld.com/article/2013258/review-easy-duplicate-finder-helps-rid…; , instrument de Auslogics oferă doar trei soluții pentru duplicate dvs.: ștergeți la Recycle Bin, șterge definitiv, și șterge Auslogics centru de salvare. Centrul de salvare este o caracteristică foarte utilă, iar dacă alegeți să-l folosiți, vă permite să recuperați și de a restabili orice modificări efectuate folosind programul. În acest fel, nu aveți de ce să vă faceți griji cu privire la pierderea fișierelor importante.

Utilizați Centrul de salvare pentru a restaura fișierele dacă vă răzgândiți.Dacă sunteți copleșit de duplicate, Duplicate File Finder nu oferă prea mare ajutor. Se poate, cu toate acestea, Alege una sau toate duplicatele în fiecare grup pentru tine, și se răstoarnă chiar această selecție cu doar un singur clic. Auslogics Duplicate Finder fișier este o aplicație foarte simplu, cu opțiune foarte simplu, dar cu tag-ul său preț marcat “liber”, este o opțiune excelentă, dacă aveți nevoie pentru a elibera spațiu pe un computer acasă repede.

(http://www.pcworld.com/article/2013264/review-auslogics-duplicate-file-finder….nl_down)

[11/8/2012 9:47 AM] Booster accelerator de Windows

Cu Booster real, de utilitate pentru Windows accelera PC-ul Windows. Acesta acționează prin schimbarea priorității de active în prezent (prim-plan) cerere, program sau joc. Caracteristici includ complet independent, nu depinde de NET,. Java Runtime, sau alte treilea astfel de pachete, o pictogramă în zona de stare din bara de activități, care vă permite să controlați setările de program diferite, puteți seta taste pentru a arăta de dialog “Opțiuni” și pentru ieșirea din program, selectați nivelul de prioritate (toate valorile posibile de la minim la maxim), încărcarea automată de fiecare dată când pornește Windows, și de memorie pe disc modestă și utilizarea spațiului.

(http://download.cnet.com/Actual-Booster/3000-18512_4-12717073.html)

[11/3/2012 9:18 PM] Unul dintre cele mai bune programe de backup pentru Windows: Drive Snapshot

Dacă dorim să facem backup diferențial, bifăm căsuța respectivă. În tab-ul Advanced Options avem posibilitatea de a împărți (split) imaginea pentru a putea fi pusă pe unul sau mai multe CD/DVD-uri. Trebuie lăsat bifat Use VSS… pentru a putea lucra în timp ce se execută backup-ul.
Pentru a ne putea folosi de serviciul VSS (Volume Shadow Copy) trebuie să-l activăm. Deci, în meniul Start vom scrie “services”, apoi îl vom căuta și-l vom pune să ruleze automat. Apăsăm pe Start, apoi Apply și în cele din urmă pe OK.
De îndată ce am făcut acest lucru vom reveni la softul de backup, apăsăm Start. Având o rată a compresiei foarte bună, în jur de 60%, backup-ul va fi de dimensiune rezonabilă. De asemenea, timpul de realizare este scurt, aproximativ 2GB/min și în plus putem opta pentru verificarea imaginii după după realizare:
(http://www.drivesnapshot.de/en/down.htm)

[11/3/2012 9:10 PM] Program de vizionat online posturi TV – My WebTV

My Web TV este un program gratuit foarte ușor de instalat și configurat cu care putem viziona online posturile noastre favorite direct de pe calculator. După cum se întâmplă la majoritatea soluțiilor de acest gen, My Web TV are nevoie de SopCast pentru a putea funcționa. De asemenea, vom avea nevoie și de VLC Media Player pentru redarea fluxurilor.
Pentru a-i indica Sopcast faptul că vrem să redea posturile TV în VLC, apăsăm butonul options și, în fila general, bifăm caseta “Use my own media player” după care dăm click pe butonul Select pentru a-i indica locul în care găsește executabilul acestuia:
După ce l-am localizat pe VLC, facem click pe butonul Open în fereastra explorer-ului, iar mai apoi pe butoanele Apply și, respectiv, OK ale SopCast.
(http://www.programecalculator.ro/alt-program-de-vizionat-online-posturi-tv-my…

[11/3/2012 7:53 PM] Explorer++, alternativă la Windows Explorer

Explorer++, programul gratuit despre care vă voi vorbi în această ocazie poate fi utilizat pe toate sistemele Windows, atât pe versiunile de 32 biți cât și pe cele de 64 biți. Mai mult, programul trebuie instalat pentru a putea fi utilizat și drept urmare nu va aduce sistemului modificări ireversibile sau greu de anulat în cazul în care constatăm că nu este soluția pe care ne-o doream.

Cu Explorer++ avem posibilitatea de a crea bookmark-uri pentru locațiile accesate des și în acest mod, un click pe bookmark ne va duce direct la locația dorită.

(http://www.programecalculator.ro/explorer-alternativa-la-windows-explorer/)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.